Open

Laadpaal

Laadpaal

Met een EV is het prettig om een laadpaal voor de deur te hebben. Heeft u een eigen oprit of een andere mogelijkheid om uw elektrische auto op eigen terrein te parkeren, dan kunt u een laadpaal laten installeren. Bij EV-Team Helm Garage is het mogelijk een laadpaal aan te schaffen en te laten plaatsen. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste laadpaal tot het installeren van de paal.

Aanvraag laadpaal offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Voer postcode en huisnummer in
1920
EV-Team Helm Garage

Waarom een laadpaal?

Opladen via een laadpaal is de goedkoopste manier om uw auto van stroom te voorzien. U betaalt namelijk het tarief van uw eigen energieleverancier, wat in de regel voordeliger is dan het tarief dat publieke laadpalen rekenen. Ook kunt u uw auto op die manier gemakkelijk voor de deur opladen, waardoor u altijd verzekerd bent van een volle accu. Ook is het laden via een laadpaal veiliger dan het laden met een noodlader via het stopcontact.

Stem uw laadpaal op uw auto af

Bij het aanschaffen van een laadpaal is het belangrijk om die af te stemmen op uw elektrische auto. Niet elke auto laadt namelijk even snel op. Zorg er daarom voor dat de laadpaal net zo snel kan opladen als de auto stroom kan afnemen. Ook kan het handig zijn alvast naar de toekomst te kijken, bijvoorbeeld door een laadpaal aan te schaffen die een hoger laadvermogen heeft dan uw auto kan laden. Daarmee zorgt u ervoor dat uw laadpaal ook gebruikt kan worden voor uw volgende EV, die hoogstwaarschijnlijk in staat is nog sneller te laden. U hoeft op die manier uw laadpaal dus waarschijnlijk niet te vervangen bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto.

EV-Team Helm Garage
EV-Team Helm Garage

1 fase of 3 fasen

Wist u dat de aansluiting in uw meterkast ook van invloed is op de laadsnelheid die uw laadpaal kan bereiken? Dat heeft te maken met de manier waarop uw huis op het stroomnet is aangesloten. Oudere huizen hebben doorgaans een 1-faseaansluiting, wat betekent dat het huis aangesloten is met een nuldraad en een fasedraad. Nieuwere huizen beschikken vaak over een 3-faseaansluiting. Hierbij heeft de kabel die het huis met het stroomnet verbindt drie fasedraden en een nuldraad. Een 3-faseaansluiting kan maximaal 400 volt leveren, terwijl een 1-faseaansluiting 230 volt bereikt. 

Interesse in een laadpaal?

EV-Team Helm Garage is gecertificeerd eDGE Mobility Partner en gerenommeerd EV specialist. Hierdoor zijn wij als bedrijf bevoegd om u te voorzien van een laadpaal. Heeft u interesse in een laadpaal voor bijvoorbeeld thuis, of bij uw werkplek? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag gratis een offerte aan.

Contact opnemen

EV-Team Helm Garage