Open

Laden

Laden

Een EV heeft ander onderhoud nodig dan een voertuig dat uitgerust is met een verbrandingsmotor. Zo heeft een elektrische auto een batterij waarvan het belangrijk is eens in de zoveel tijd de capaciteit te controleren. U kunt zelf ook een bijdrage leveren aan de gezondheid van uw batterij, bijvoorbeeld door op de juiste manier op te laden. Slim laden is namelijk belangrijk om de HV-batterij van uw EV in topconditie te houden en te zorgen dat hij zo lang mogelijk meegaat. 
EV-Team Helm Garage

Slim laden

De batterij heeft te lijden onder de omgevingstemperatuur. Is die te warm of te koud, dan slijt de batterij sneller. Sommige voertuigen zullen de batterij automatisch verwarmen of koelen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Dit doen ze wanneer ze klaar zijn met laden maar nog wel aan de laadpaal aangesloten zijn. Dat zorgt ervoor dat de batterij minder onder thermische slijtage te lijden heeft. U kunt uw batterij ook beschermen tegen thermische slijtage door uw auto in een garage of carport te parkeren. Daar blijven ze in de zomer koeler, en in de winter juist warmer.

Parkeren

Staat uw EV een tijdje stil, dan zal de HV-batterij langzaam leeglopen. Binnen een paar weken kan de batterij leegraken. Zorg er dan ook voor dat u uw voertuig met een (vrijwel) volle batterij parkeert. Idealiter laadt u uw batterij voor die tijd tot de 80%. Het is niet goed voor de auto wanneer de HV-batterij leegstaat, maar ook niet wanneer hij continu geladen wordt. 

EV-Team Helm Garage
EV-Team Helm Garage

Controleer de batterij

Heeft u twijfels over de laadcapaciteit van uw batterij, of merkt u dat u de laatste tijd minder kilometers kunt maken in jouw EV? Dan doet u er goed aan de gezondheid van uw HV-batterij in kaart te brengen. EV-Team Helm Garage is in staat in korte tijd een battery check uit te voeren. Wij controleren het volledige batterijpakket en onderzoeken de individuele cellen op capaciteit. Wanneer u regelmatig uw batterij door ons laat controleren voorkomt u dat u te lang met een ongezonde batterij doorrijdt.